Het liefst wil je het hele jaar door een vakantiegevoel ervaren, ook als je thuis bent. Hoe krijg je dat voor elkaar zonder steeds op reis te gaan? Je kunt thuis ook dat heerlijke vakantiegevoel creëren. Een goede manier om hiermee te beginnen is door je tuin om te toveren tot een plek waar je helemaal kunt ontspannen. Begin met comfortabele plekken waar je kunt zitten of liggen, zoals een hangmat of loungestoelen waar je lekker van de zon kunt genieten. Bloemen en planten mogen ook niet ontbreken, ze brengen kleur in je tuin en zorgen voor de rustgevende sfeer die je op vakantie ook vaak tegenkomt.  Nog iets dat niet mag ontbreken is een plek voor waterpret. Het plaatsen van een zwembad maakt een groot verschil in hoe je tuin aanvoelt. Zwemmen is niet alleen leuk, maar zorgt ook voor ontspanning. Zwembaden zijn er in verschillende soorten en maten, afhankelijk van je budget en de beschikbare ruimte. Voor advies en ideeën kun je kijken op www.vangemertzwembaden.nl.

Voeg waterfuncties toe

Water heeft een duidelijk kalmerend effect. Een kleine fontein of een vijver brengt een ontspannen sfeer in je tuin. Het geluid van kabbelend water is heel ontspannend en helpt bij het verlagen van stressniveaus. Wil je het groter aanpakken, dan is een zwembad natuurlijk de ultieme waterfunctie. Polyester zwembaden zijn een populaire keuze vanwege hun duurzaamheid en het lage onderhoud. Ze zijn verkrijgbaar in meerdere vormen en maten, zo is er altijd wel een die bij jouw tuin past. 

Zorg voor mooie verlichting

De juiste verlichting is heel belangrijk als je wil zorgen voor een gezellige en uitnodigende sfeer in je tuin. Plaats LED-stripverlichting onder trappen of langs paden, solar lampen die je makkelijk in de grond kunt steken, of zelfs drijvende lampen voor in je zwembad. Zacht buitenlicht zoals lampionnen of kaarsen maken echt een gezellige sfeer. Met de juiste verlichting kun je ook na zonsondergang van je tuin genieten. 

Breng buiten naar binnen

Vervaag de grens tussen binnen en buiten door je interieur aan te passen met elementen uit de natuur, zoals houten meubelen en veel planten. Kamerplanten maken een groot verschil, ze verbeteren de luchtkwaliteit en zorgen voor een levendige sfeer. Planten die weinig onderhoud nodig hebben zoals vetplanten zorgen het hele jaar door voor groen in huis, zonder veel extra werk. Zo voelt het alsof je echt op vakantie bent in je eigen huis.

Door Freek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *