Wanneer je gaat verbouwen, klussen of gewoon een grote schoonmaak houdt, dan is het wel fijn wanneer je het afval goed kan afvoeren. Dat doe je bijvoorbeeld met de juiste afvalcontainers. Wanneer je die vandaag bestelt, dan kan je er morgen al mee werken. Het is natuurlijk ook zo dat je doordat je een afvalcontainer hebt ook nog eens meer afval kwijt kan dan je gedacht had. Dat maakt de mogelijkheden nog groter. Je hoeft geen eens een grote container te huren, wanneer je onze tips volgt.

Voor alle soorten te benutten

Werken met de containers van Milieuservicenederland.nl betekent dat je deze tips altijd kan benutten. Wanneer je namelijk goed door wilt werken, dan moet je de ruimte die je hebt in je container ook op een gunstige manier inzetten. Je kan het namelijk vaak niet opnieuw weggooien. Daarom zijn deze tips altijd te gebruiken, ongeacht het soort afval waar je mee te maken hebt. Vaak kan je veel meer uit de mogelijkheden halen.

Eerst de zware voorwerpen en hout

Wanneer je een afvalcontainer gaat vullen, dan moet je dat op een slimme manier doen. Dat doe je door de zware delen onderin te leggen en daar bovenop de wat lichtere onderdelen. Die kan je namelijk net wat gemakkelijker verschuiven voor meer ruimte als het nodig is. Ook hout kan je het best laag in de container stoppen. Het zal je vast ook wel opgevallen zijn dat juist hout vaak veel ruimte in beslag neemt. Als je het in de breedte kan stapelen kan je veel meer kwijt. Hout is bovendien vaak ook zwaar.

Maak het afval klein

Veel soorten afval zijn kleiner te maken dan ze in de basis zijn. Dat geldt bijvoorbeeld voor papier en karton. Een doos bevat veel lucht. Scheur je deze echter zodat je deze plat kan maken, dan kan je veel meer in de container kwijt. Dit geldt voor heel veel soorten afval. Je kan daardoor dan ook flink besparen omdat je veel meer kwijt kan. Als het dan toch over besparen van ruimte gaat, dan is ook het ontwikkelen van ruimtelijk inzicht interessant. Daag jezelf uit om de container zo efficiënt als mogelijk te vullen. Daarmee maak je het ook nog eens leuk. Het is de moeite waard om eens te bekijken hoeveel jij eigenlijk in een container kwijt kan voor deze ook echt vol is. 

Door Freek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *