inspiratie vloer

Er is een nieuwe manier om vloeren te leggen bedacht. De manier wordt steeds meer gebruikt en dat heeft te maken met het feit dat er steeds meer vraag naar de soort vloer is. We hebben het namelijk over een gietvloer. In deze tekst gaan we een kijkje nemen bij de vloer en gaan we kijken wat dit precies voor een vloer is. Als laatste kijken we naar de voordelen van de vloer en waarom deze dus zo populair is.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer wordt, zoals je aan de naam al kunt zien, gegoten. Uiteraard is daar niet alles mee gezegd, maar het is wel een hele belangrijke factor. De vloer wordt gemaakt van verschillende ingrediënten die gezamenlijk een mengsel vormen. Dit mengsel wordt vervolgend over de ondervloer gegoten waardoor er een egale laag ontstaat. Deze laag gaat vervolgens opdrogen. Wanneer de vloer gedroogd is, is er dus een hele egale en mooie vloer ontstaan en dat is direct een van de voordelen aan de vloer. De vloer is namelijk direct een eyecatcher omdat hij zo net en chique is. Toch is het niet het enige voordeel aan de vloer.

Wat is een voordeel voor deze vloer?

Naast dat de vloer er mooi en netjes uitziet, is het ook nog eens zo dat hij heel erg handig is. De vloer heeft namelijk geen naden. Normaliter wordt een vloer gemaakt van losse onderdelen die tegen elkaar aangelegd worden. Uiteraard is het de bedoeling dat dit zo strak mogelijk gebeurt, maar alsnog kan het gewoon niet anders dan dat er naden ontstaan. Naden houden nou eenmaal vuil vast en dat is dus een ideale reden om een gietvloer aan te schaffen. Het vuil wordt gewoon gemakkelijk opgezogen en kan niet in de naden blijven hangen. Ook is het zo dat de vloer aan te schaffen is in een heel breed assortiment aan kleuren. Ook dat maakt dat het een ontzettend populaire vloer is.

Andere vloeren

Uiteraard zijn er daarnaast ook nog een hele hoop andere vloeren die zeker den oeite waard zijn om eens te bekijken. Ook houten vloeren kunnen namelijk een ontzettend mooie uitstraling bieden aan de woning. Houten vloeren worden meestal gelegd in planken waardoor je dus een ander effect krijgt dan de gietvloer die we hierboven hebben omschreven. Ook is er natuurlijk nog de mogelijkheid om te kiezen voor tegels. Tegels hebben dan weer het voordeel, net als de gietvloer, dat ze vaak waterdicht zijn wat bij hout weer niet het geval is. Er zijn dus zoals je kunt zien een hoop verschillende vloeren waar uit gekozen kan worden wanneer je op zoek bent naar een nieuwe vloer in het huis.

Door Freek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *