hoogbouw

Het nadeel van een perscontainer is dat deze veel ruimte inneemt. Daarnaast is het transport van zo’n grote container vaak een lastig onderdeel. De toegevoegde waarde van een ondergrondse perscontainer is dat deze container minder ruimte inneemt, door de constructie waarbij de container deels ondergronds staat. Het heeft als grote voordeel dat het volume van de container een stuk groter is dan een normale container. Bij een ondergrondse perscontainer ligt het volume namelijk rond de 5000 liter. Verder is het transport van deze container gemakkelijker. 

Schone omgeving

Een perscontainer huren is tevens een manier om bij te dragen aan een schone omgeving, waarin mensen die langs de container lopen geen vervelende geurtjes zullen opsnuiven. Een perscontainer is namelijk bijzonder goed geïsoleerd door de stalen constructie. Er zullen hierdoor geen vliegen op de container afkomen. Verder zal het afval minder snel gaan rotten, aangezien de temperatuur binnen de container een stuk lager is dan gemiddeld. Een perscontainer levert bij gebruik dus vele voordelen op. 

container
Een container in een schone omgeving

Soorten ondergrondse containers

Bij het huren van een ondergrondse container heb je verschillende opties. Je kunt kiezen voor een semi-ondergrondse container, waarbij twee derde van het afval ondergronds wordt opgeslagen. Een andere optie is kiezen voor een ondergrondse container waarbij het afval volledig ondergronds wordt opgeblazen. Dit is iets wat het straatproces ten goede komt. Verder zijn de materialen en de plaatsingskosten van de container een stuk lager dan bij een andere container. 

Het formaat van de container

Een belangrijke variabele bij het huren van een container is het formaat, aangezien een perscontainer van nature al erg groot is. Verder is er sprake van een persmechanisme, waarbij het verzamelde afval bij elkaar geperst wordt als de container voor meer dan de helft gevuld is. Hierdoor kun je ontzettend veel volume in de perscontainer kwijt, zonder dat het afval snel gaat rotten. Indien gewenst kun je tevens besluiten om een perscontainer te huren van een kleiner formaat. Het beste is om een keuze hierover te maken op basis van de klus die jij gaat uitvoeren. Bij een grote klus is het belangrijk om een grote container te kiezen.

Door Freek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *