3 gratis tools om een 3D tekening te maken van je huis en tuin

Of je nu gaat verhuizen of omdat je gaat renoveren of verbouwen aan je woning is het gebruik maken van een digitaal tekenprogramma wel zo handig. Hiermee kan je eenvoudig al je wensen en plannen visualiseren en zo tot het beste eindresultaat komen. Als je zelf een beetje creatief bent en houdt van design dan is het heel leuk om met een tool aan de slag te gaan. Zo hoef je wellicht ook geen architect of interieurstylist in te schakelen wat scheelt in kosten. In onderstaand blog lichten wij 3 gratis tools toe waarmee je een 3D tekening van je huis en tuin kunt maken.

Floorplanner

De meest bekende gratis 3D tool is Floorplanner. Wanneer je kiest om met Floorplanner te werken dan is het fijn om te weten dat het tekenproces eigenlijk bestaat uit twee delen. Het begint met het ontwerpen en vastleggen van de plattegrond van het perceel. Dit kun je zowel voor het huis als voor de tuin doen. Tot op de centimeter kan je het perceel van jouw huis nabootsen. We raden je aan om dit ook zo nauwkeurig mogelijk te doen. Dit zal je namelijk helpen bij de volgende stap: het inrichten van het huis en/of tuin. Floorplanner biedt onkenbaar veel mogelijkheden voor het 3D inrichten van het huis. Je kan dus spelen met de verschillende elementen en zo jouw droomhuis of tuin creëren!

3D tekening huis en tuin

Google SketchUp

Ook voor het maken van een 3D tekening van je huis of tuin kan je bij Google terecht. Met Google SketchUp kan je een gratis proefperiode aanvragen of gewoon een gratis, en dus minst uitgebreide, account aanmaken. Ondanks dat het in het begin misschien even uitzoeken is hoe het werkt, krijg je het al snel onder de knie en kan je de meest prachtige 3D tekeningen maken. De tool kan gebruikt worden voor verbouwingen, maar ook voor het inrichten van je huis en tuin.

Ikea 3D tool

Misschien was je het alweer vergeten of had je er nog nooit echt bij stilgestaan, maar Ikea biedt al jarenlang gratis 3D teken tools aan. Zo bestaat er een tool waarmee je je complete huis kan inrichten met alle meubels en decoraties uit de Ikea catalogus. Daarnaast kan je een andere tool weer gebruiken om je droomkeuken of badkamer te ontwerpen. Uiteraard bieden zij ook planners waarbij je producten op maat kan aanpassen. Een super handige gratis tool waar je ontzettend veel mee kan.

Investeer tijd en moeite

Het tekenen van een 3D huis of tuin lijkt in eerste instantie heel gemakkelijk. Toch gaat hier stiekem veel tijd in zitten. Zo moet de plattegrond van het huis wel kloppen voordat je verder kunt met inrichten en moet je de tool leren kennen. Maar het insteken van veel tijd en geduld zal zich lonen: je hebt een prachtige 3D tekening van je huis of tuin. Nu kan de verbouwing of het inslaan van nieuwe meubels beginnen.

Door Freek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *