Alles voor een landelijke tuin; 4x inspiratietips

Iedere tuin is anders en vraagt een andere soort inrichting, sfeer en verdeling. Dat maakt iedere tuin uniek! Afhankelijk van jouw wensen en voorkeuren kunnen verschillende tuinstijlen gerealiseerd worden. Net zoals bij binnenhuisinterieurs kan een tuin dus ook een bepaalde stijl uitstralen. In dit blog geven wij 5 inspiratietips om een landelijke tuin te verkrijgen. Het is namelijk niet voor niks dat deze tuinstijl weer helemaal terug van weggeweest is.

Kenmerken landelijke tuin

Allereerst is het goed om te weten hoe een landelijke tuin er nu precies uitziet. Zo heb je een beter beeld van de sfeer van de tuin. Belangrijke kenmerken van een dergelijke tuin zijn veel groene elementen, een ruime indeling, natuurlijke materialen, bankjes en wateren. Daarnaast zie je ook vaak doorkijkjes of schapenhekjes terug in een landelijke tuin.

Soorten planten in een landelijke tuin

In een landelijke tuin zie je veel groen. Denk hierbij aan planten, bomen, een gazon en kleurrijke bloemen. Over het algemeen zijn landelijke tuinen ruim in oppervlakte, maar dit is natuurlijk geen vereiste. Ook een kleinere tuin kan je een landelijke look geven. Klimplanten zijn symbolisch voor een landelijke tuin. Enkele voorbeelden hiervan zijn clematis of klimrozen. Bovendien doen vaste planten zoals een vlinderstruik of akelei het ook erg goed.

Alles voor een landelijke tuin; 4x inspiratietips

Gebruikte materialen en bestrating

Voor het creëren van een landelijke tuin spelen ook de bestrating en ander materialen een rol. Zo passen oude, en zelfs een beetje bemoste muren, ontzettend mooi bij een landelijke tuin. Hiervoor kun je Palissada stenen gebruiken. Voor de bestrating van paden kun je gaan voor een passende baksteen die een romantische en landelijke sfeer geeft.

Water elementen

Wat tevens kenmerkend is voor een landelijke tuin is het aanleggen van een vijver of ander waterpartij. Water gecombineerd met natuurlijke elementen zorgt voor een echte landelijke uitstraling. Water geeft jouw landelijke tuin nét dat beetje meer sfeer en heeft een relaxte werking. Je kunt een vijver vullen met vissen en naast de vijver bijvoorbeeld een mooie patio aanleggen. Zo kan je echt genieten van je vijver en maak je het geheel af in de juiste stijl.

Natuurlijke afscheiding

Grote hekken of een betonnen muur passen niet in een landelijke tuin. Kies daarom liever voor een natuurlijke afscheiding van je tuin. Mooie, grote groene heggen of een klimop brengen meer eenheid aan je landelijke tuin. Dit samen vormt een mooi en natuurlijk geheel. Het is ook een handige manier om meer groen aan je tuin toe te voegen. Voeg hiernaast nog wat kleur toe met bloemen et voila! Je hebt een prachtig landelijke tuin.

Door Freek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *