Gazon

Iedereen met een tuin wil graag een mooie grasmat. Ze zeggen dan wel dat het gras altijd groener is aan de overkant, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn! Door enkele kleine tips, is jouw gras meteen (weer) gezond. Hierdoor krijgt jouw hele tuin in 1 oogopslag een verzorgde, nette uitstraling.

Bemesten

Net zoals mensen en dieren, heeft ook gras af en toe nood aan voeding om gezond te kunnen zijn en te kunnen groeien. Idealiter zou je je gazon dus zo’n 3 keer per jaar moeten bemesten. Je kan hier compost of dierlijke mest voor gebruiken, op die manier belast je het milieu niet. Door je gras niet al te vaak af te rijden, krijgt het de kans om de wortels dieper te laten groeien. Op die manier kan het gras gemakkelijker water en voedingsstoffen opnemen.

Gezonde bodem

Om een mooie grasmat te kunnen creëren, is het belangrijk dat de bodem onder dat gras ook gezond is. Hier zorg je voor door de bodem luchtig te houden. Dit doe je door af en toe gaten in de bodem te prikken en te verticuteren. Op deze manier krijgt mos geen kans, en ook slakken en insecten kiezen dan liever andere oorden op.

Een gezond gazon
Een gezond gazon

Geef graseters geen kans

Wanneer je vanaf augustus probeert om je gras toch weer wat korter te wieken, kunnen er geen grasetende emelten, zoals de larven van langpootmuggen, in nestelen. Je gras inkorten kan je doen door het af te rijden met een klassieke grasmaaier, maar er zijn ook andere opties. Zo kan je ook gebruik maken van een grasrobot of van bosmaaiers.

Voordelen van een grasrobot

De meeste mensen vinden het niet fijn om hun gras af te rijden. Daarom kan je een grasrobot het zware werk laten doen. Met een robotmaaier wordt dit saaie, vermoeiende klusje je zo uit handen genomen. Je gras wordt keurig en gelijk afgereden, waardoor het er meteen weer gezond en goed onderhouden uitziet.

Voordelen van een bosmaaier

Met bosmaaiers kan je jonge beplanting en hoge stukken gras maaien. Er zijn verschillende soorten bosmaaiers. Zo heb je er handmatige of bosmaaiers die werken op diesel, benzine of een batterij. Door te kiezen voor een bosmaaier zonder snoer, bouw je extra veiligheid in. Wanneer je geen snoer hebt, kan je er namelijk ook niet over vallen. 

Zie je door de bomen het bos niet meer?

Ben je klaar om je gazon een make-over te geven? Laat je dan zeker adviseren door experten in een speciaalzaak. Zij helpen je zo op weg om de juiste bemesting en het meest handige tuinmateriaal te kiezen. Door hun adviezen koop je de tuinmachines die jij het handigst vindt en die het meest geschikt zijn om van jouw tuin een plaatje te maken.

Door Freek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *