LadderLadder

Is een telescoop ladder een ladder die tot de hemel reikt? Nee, helemaal niet, een telescoopladder heeft namelijk helemaal niets te maken met een telescoop. Het heeft wel te maken met telescopisch. Dit betekent het in- en uit elkaar schuiven van onderdelen. Dat maakt een telescopische ladder een ladder welke je in- en uit elkaar kunt schuiven. De meeste van dit soort type ladders zijn geproduceerd van aluminium. 

De voordelen van een telescoop ladder

Eén van de grootste voordelen van zo’n uitschuifladder is dat het heel weinig ruimte in beslag neemt. Maak je gebruik van de ladder dan schuif je de delen heel makkelijk in elkaar en blijft er slechts een klein pakketje over. Heb je bijvoorbeeld een hele kleine schuur thuis of bij je bedrijf en wil je toch een ladder stallen? Dan is een telescoop ladder ideaal te gebruiken. Dit geldt hetzelfde met het vervoeren van de ladder. Heb je geen grote bus tot de beschikking dan is het toch mogelijk om je ladder mee te voeren in bijvoorbeeld een auto. Ander interessant voordeel is het gewicht. De meeste telescoopladders wegen nog geen 10 kg.

Wat zijn de nadelen van een telescoop ladder?

Heb je een normale ladder dan zet je deze neer en klim je erop. Dit is niet het geval bij een telescoop ladder. Je moet deze namelijk eerst uitschuiven voordat je op de ladder kunt klimmen. En dit uitschuiven moet per trede gebeuren en kan best een aardige klus zijn, afhankelijk van de lengte. Dus het bedienen van een telescoopladder kost je normaal gesproken veel langer dan bij een gewone traditionele ladder.

Ladder
Ladder

De meest voorkomende variant is een rechte telescoop ladder

Je komt de rechte telescoop ladder het meeste tegen op de markt. Het is een hele simpele variant en bij de uitgeschoven stand lijkt het net op een gewone ladder. Dit type ladder staat niet op zichzelf maar moet je tegen een schuur, boom of huis plaatsen. Overtuigd van een telescoopladder? In de webshop van Aldorr.nl vind je zeer betrouwbare en stevige telescoopladders voor de beste prijs.

De combinatie ladder

Ga je een combiladder gebruiken dan zijn dit twee ladders welke vastzitten aan een scharnier. Deze ladder kan op zichzelf staan en kun je daardoor heel makkelijk binnen gebruiken. Wil je bijvoorbeeld een lamp vervangen midden van het plafond dan kun je de combiladder heel goed gebruiken. Qua design lijkt deze ladder op een aluminium keukentrap. Ideaal dus als je geen plek hebt waar je de ladder tegenaan kunt zetten.

Door Freek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *