huis interieurhuis interieur

Je huis is een belangrijke plek. Het is een plek waar je oplaadt, waar je je energie uitgeeft aan leuke dingen en minder leuke dingen. Het is een plek waar je je terugtrekt en waar je het leven viert. Waar je alles doet, en niets. Zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar de strekking is volgens ons wel duidelijk; je hebt een huis en hier mag je blij mee zijn. Toch is er ook nog veel wat je kunt veranderen aan je huis en waar je van kunt leren. Wij willen je hiermee een stapje verder helpen. We willen jou dingen leren over je huis en wat je hier allemaal mee kunt. We willen het dan in het specifiek hebben over het inrichten van je huis en hoe je dit doet. Makkelijker gezegd dan gedaan, totdat je deze blog hebt gelezen dan! Veel succes en geniet van je huis. 

Geheel

We willen dat je het belang van je interieur allereerst eens goed gaat beseffen. Waar zit dit belang hem precies in? Dit komt omdat je interieur en daarmee je inrichting sfeer geven aan je huis. Je omgeving is belangrijk voor je, dat geldt voor ieder mens en dat zal altijd zo zijn. We worden allemaal niet vrolijk van een cellencomplex en dat is niet gek. Een warm huis met elementen die bij je passen, dát is waar je wel vrolijk van wordt. Ook is het belangrijk dat je je beseft dat een interieur niet wordt gevormd door losstaande objecten. Nee, je interieur/inrichting wordt gemaakt door alle losstaande objecten tezamen. Het is het geheel waardoor je het een interieur kunt noemen. Inspiratie voor die losstaande spullen en gehelen kun je vinden op bijvoorbeeld huisinspiratie. 

Huis inrichting
Huis inrichting

Persoonlijkheid

Daarnaast is het van zeer groot belang dat je een persoonlijkheid aan je huis toewijst, en wel de jouwe. Kijk naar wat jou jou maakt en wat de dingen zijn die je leuk vindt, die je interesse wekken, die je bezighouden en hoe jij omschreven zou kunnen worden. Dit is belangrijk omdat je je fijn moet voelen in je huis en hoe kan dat nu beter dan wanneer je een huis hebt die je persoonlijkheid overneemt. Zet bijvoorbeeld dingen die te maken hebben met je hobby’s of persoonlijkheid in de vensterbank, op een tafeltje of in de kast. Dit is een simpele en effectieve manier om veel te doen voor je huis zonder dat het veel hoeft te kosten, zowel in tijd als geld. 

Functionaliteit

Daarnaast moet de inrichting van je huis ook voldoen aan bepaalde eisen omtrent functionaliteit. Kijk bijvoorbeeld naar een comfortabele bank, een bed twijfelaar, wat je nodig hebt in de keuken en ga zo maar door. Je begrijpt de strekking van het verhaal wel; je huis moet over voorzieningen beschikken die je wenst te hebben en die nodig zijn voor een comfortabel leven. Maak een lijstje, zoek wat dingen op, vraag mensen met je mee te denken; je komt er gaandeweg wel achter wat nog ontbreekt, dit zul je altijd blijven hebben. 

Door Freek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *