bouwprojectbouwproject

Een aanhangwagen is belangrijk wanneer je grote hoeveelheden materiaal wil vervoeren. Tijdens het klussen kun je er bijvoorbeeld bouwmateriaal mee vervoeren of het bouwafval wegvoeren. Er zijn verschillende soorten aanhangwagens waar je uit kunt kiezen. Iedere aanhangwagen heeft iets anders te bieden waardoor ze geschikt zijn voor verschillende situaties. De aanhangwagens van HAPERT komen in verschillende soorten voor waardoor je voor iedere situatie er een kan vinden. 

Kipper aanhangwagen

Een kipper is een aanhangwagen die gekanteld kan worden. Een kipper wordt daarom ook wel eens een kieper genoemd. De kipper is ideaal voor materiaal dat makkelijk op de grond gestrooid kan worden. Denk bijvoorbeeld aan een lading zand of stenen. Onder de kippers zijn er ook een aantal soorten waar je uit kunt kiezen. Zo zijn er kippers die achterover kunnen kiepen, maar ook kippers die naar de zijkanten of naar beneden kunnen kiepen. Kippers komen het meeste voor bij landbouwvoertuigen en vrachtwagens, maar er zijn ook versies die achter een personenwagen kunnen hangen. 

aanhangwagen bouwafval
De beste soorten aanhangwagens voor je bouwafval

Gesloten aanhangwagen

Een gesloten aanhangwagen is een aanhanger die volledig gesloten kan worden. De aanhanger is aan alle kanten dicht waardoor het materiaal goed kan beschermen tegen de weersomstandigheden. Dit is ideaal voor het vervoeren van materiaal dat niet nat mag worden. Denk bijvoorbeeld aan meubels en machines. Deze aanhangers zijn ideaal voor verhuizingen.

Bakwagen en plateauwagen

Een bakwagen is de meest voorkomende aanhangwagen die gebruikt wordt. De bakwagen bestaat uit een bak met wielen aan de zijkanten. De bak hangt vrij laag zodat goederen makkelijk geladen en gelost kunnen worden. Bij een plateauwagen bevinden de wielen zich aan de onderkant van de bak. Dit maakt de laadruimte iets groter dan een normale bakwagen. De zijkanten kunnen ook opengeklapt worden waardoor het makkelijker is om spullen op te laden en weer te lossen.

Bagagewagen

De laatste is de bagage wagen waarbij de laadruimte helemaal afgesloten kan worden. Dit is ideaal voor het vervoeren van bagage wanneer je bijvoorbeeld met de auto op vakantie gaat. Natuurlijk is een bagagewagen voor meerdere doeleinden geschikt. Je kunt een aanhanger kopen, maar je kunt ook een HAPERT lease nemen waarmee je in termijnen betaalt.

Door Freek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *