overkappingoverkapping

Ben jij echt een buitenmens en breng je dus het liefst zoveel mogelijk tijd buiten door? Dan wil je natuurlijk met zowel goed als slecht weer buiten kunnen zitten. Als jij een mooie tuin hebt dan is dit makkelijk te realiseren. 

Plaats simpelweg een overkapping in je tuin zodat je ook met regen droog kan blijven. Kleedt je overkapping aan om het ook tijdens de wintermaanden gezellig en warm te maken. Voor alles tuin-gerelateerd en meer kan je natuur terecht bij Succes-Bouw.nl!

Wij vertellen je meer over tuinoverkappingen, van tuinhuizen tot aan veranda’s!

Veranda

Wil jij het liefst een overkapping die vast zit aan je huis, dan kan je een uitbouw of veranda overwegen. Veranda’s zijn in landen als Amerika enorm populair, hier in Nederland echter veel minder en het is moeilijk te zien waarom. 

Waar je met een vrijstaande veranda overkapping veel ruimte inneemt kan je met een veranda al met weinig ruimte een dak boven je hoofd creëren. Hier heb je genoeg plaats voor een mooie loungeset en eventueel zelfs een buitenkeuken voor de zomerse etentjes. 

kapschuur
Op zoek naar een kapschuur?

Kapschuur

Met een kapschuur vang je eigenlijk twee vliegen in één klap. Zo heb je een schuur met opbergruimte én een fijne overdekte zit plek in één. Via Wesa Tuinhout heb je een groot assortiment in (onder andere) kapschuren die geheel naar wens te personaliseren zijn. 

Ieder huishouden met een tuin heeft veel tuinspullen. Deze tuinspullen heb je liefst uit zicht natuurlijk, hier komt een schuur om de hoek kijken. Al je spullen droog, uit zicht en het ziet er nog leuk uit ook. 

Het zitgedeelte is te vergelijken met wat je bijvoorbeeld in je veranda kan hebben. In plaats van dat het pal naast je huis zit, bevindt het zich meer in je tuin aan de schuur. Je hoeft er dus alleen maar achter te komen wat jouw voorkeur heeft. 

pergola
Vind de perfecte pergola

Pergola

Met een pergola heb jij in de basis niet direct onderdak. In tegenstelling tot een overkapping heeft een pergola standaard gezien een open bovenzijde. Het wordt dan ook vaak gebruikt ter decoratie, bijvoorbeeld in combinatie met planten als een klimop. 

Toch kan je met een pergola zeker wel overkapping creëren, bijvoorbeeld met een balklaag, kunststof, polycarbonaat of een schaduwdoek.

Door Freek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *