asbest dak vervangenasbest dak vervangen

Heeft u nog asbestpanelen op het dak van uw bedrijf liggen, en wilt u uw dak renoveren? Dit artikel is er om u te informeren over hoe een dak renoveren in de praktijk plaatsvindt.

Stap 1: Het verwijderen van de asbestplaten

Voordat er nieuwe en meer milieuvriendelijke panelen op het dak geplaatst worden, dienen eerst de oude platen verwijderd te worden. Een asbest dak vervangen is een vak apart, maar onze medewerkers hebben hier al jaren lang ervaring mee. Zij zullen het asbest dak vervangen op een verantwoorde en veilige manier.

Stap 2: De keuze van de nieuwe panelen

Het is gebruikelijk dat het asbest dak vervangen wordt door sandwich- of golfplaten. Over het algemeen zijn golfplaten goedkoper dan sandwichpanelen, omdat sandwichpanelen ook voor isolatie zorgen. Er zijn echter ook geïsoleerde golfplaten die ongeveer even duur zijn als sandwichplaten. In overleg met u zal er een keuze gemaakt worden. Hierbij zal geluisterd worden naar uw specifieke wensen en passen onze medewerkers graag hun expertise toe.

asbest dak renoveren
Op zoek naar informatie over asbest daken?

Stap 3: Het inmeten van het dak en het plaatsen van het nieuwe dak

Nadat u een nieuw soort dakbedekking gekozen heeft, kan het inmeten van het dak beginnen. Dit heeft meerdere voordelen. Een dak renoveren kan duur zijn en milieu belastend. Het exact op maat maken van het dak voorkomt onnodig afval – ook op locatie – en vermindert de kosten van het dak aanzienlijk. Daarnaast kunnen onze medewerkers sneller te werk gaan wanneer de platen al op maat gemaakt zijn. In sommige gevallen is het nieuwe dak al binnen 1 dag geplaatst!

Vragen en opmerkingen

Mocht u vragen of opmerkingen hebben naar aanleiding van dit artikel, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij kijken graag met u mee naar de mogelijkheden van een dakrenovatie bij uw bedrijf.

Door Freek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *