minigraverminigraver

Een minigraver is een behoorlijke investering, over de aankoop moet je dus goed nadenken. Waar wil je de minigraver voor gebruiken, welke gewichtsklasse heeft de graafmachine en hoe duurzaam is de minigraver uiteindelijk. Om je op weg te helpen lees je hieronder verschillende redenen waarom een minigraver de juiste keuze is.

Een minikraan is dus meer dan een handig en waardevol hulpmiddel, grote kans dat je er dan ook heel veel plezier van zal hebben. Je hebt de keuze tussen nieuwe of tweedehands modellen in echte topconditie!

Je kunt een minigraver makkelijk besturen

De besturing van een minigraver gebeurd aan de hand van pedalen, stuur of stuurknuppel. Het is een relatief eenvoudige bediening waarmee vrijwel iedereen overweg kan. Het verschilt echter wel welk soort minigraver je hebt. Sommige minigravers hebben tegenwoordig ook de mogelijkheid om een bak in de schuinte te plaatsen. 

graafmachine
Op zoek naar een graafmachine?

Bijzonder geschikt voor allerlei graafwerk

Een minigraver is heel wendbaar en kan op vrijwel elke plek komen zonder dat er veel ruimte in de omgeving nodig is. Je kunt er gemakkelijk kabels mee ingraven, een vijverput mee graven of zand en grond verplaatsen om de tuin aan te leggen of verhogen. Daarnaast kan een minigraver ook worden gebruikt voor het uitnemen van straattegels, zodat je deze niet hoeft te tillen. Let er echter wel op dat de meeste tegels niet heel zullen blijven omdat een graafmachine, hoe klein ook, heel veel kracht heeft.

Ruime keuze in soorten en mogelijkheden

De minigraver kun je voorzien van allerlei soorten mogelijkheden. Je kunt denken aan het hebben van een cabine, verwarming of meer verlichting. Werkelijk alles is mogelijk en komt de comfort van de machine ten goede. Ook de manier van onderhoud of de technieken die gebruikt zijn spelen een rol bij het comfort. Want hoe beter een minigraver uitgerust is hoe meer plezier je er van gaat hebben tijdens het graven.

Je moet je dus goed laten informeren over de mogelijkheden, maar ook over de beperkingen waar je mee te maken krijgt. Meer luxe en comfort betekent doorgaans ook dat de machine groter zal worden.

Door Freek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *