MakelaarMakelaar

Ben je op de hoogte van de mogelijkheid om je huis op autonome wijze te verkopen? Voor het verkopen van jouw huis heb je beslist geen makelaar nodig. Ondanks het feit dat een makelaar ervoor kan zorgen dat jouw huis op een goede manier gepresenteerd wordt is deze mogelijkheid vrij prijzig. Daarnaast heb je geen makelaar nodig wanneer je je huis verkopen wilt, het is mogelijk om dit geheel zelfstandig te doen. Door jouw huis zelfstandig te verkopen houd je meer winst voor jezelf over. Daarnaast ben je bij deze mogelijkheid niet afhankelijk van andere mensen.

Het schieten van beeldmateriaal

Indien je besluit om jouw huis zelfstandig te verkopen op geheel zelfstandige wijze dan is het belangrijk dat je voldoende beeldmateriaal schiet. Denk hierbij aan het nemen van foto’s waarmee je jouw woning presenteert. De manier waarop de foto’s worden genomen kan van grote invloed zijn op de vraagprijs die uiteindelijk tot stand komt. Indien de foto’s op een goede wijze worden genomen dan zal de prijs hoger uitvallen dan normaal. Zorg er dus voor dat de foto’s die je neemt scherp en helder zijn. Verder moeten ze een goed overzicht van het huis geven.

Verkoop huis
Het verkopen van je huis.

Advies over de vraagprijs

Indien je dat wenst kun je advies vragen over de prijs van het huis dat je wenst te verkopen. Dit advies kan je krijgen van iemand die een expert is binnen de woningmarkt. Momenteel ligt de vraagprijs voor een woning erg hoog, als gevolg van de woningcrisis. Er is namelijk sprake van een grote vraag naar woningen terwijl het aanbod juist vrij klein is. Indien je hier als individuele verkoper van je huis goed gebruik van maakt dan kan je snel jouw huis verkopen voor een hoge prijs. De vraagprijs die je momenteel voor een woning kan krijgen ligt hoger dan de reële marktwaarde, waardoor de winst bij het verkopen van een woning erg hoog ligt.

Woningmarketing

Bij het verkopen van een huis is het naast het beeldmateriaal tevens belangrijk dat de woning goed gepromoot wordt. Denk hierbij aan de mogelijkheid om de woningen aan te bieden op een platform waar vele mensen kijken. Aan de hand van een website word je woning gepresenteerd en kunnen mensen hier op reageren. Indien je besluit om jouw woning te verkopen zonder gebruik te maken van een makelaar dan is het belangrijk om gebruik te maken van een goed platform.

Tip: De Gratis Makelaar

Door Freek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *