verbouwen

Een scheur in de muur, of in een betonnen vloer, moet tijdig behandeld worden. Wie dit niet doet, zal zien dat de scheur snel kan uitgroeien tot iets groters, wat veel moeilijker te herstellen is. Gelukkig is er een uitstekend middel dat deze beschadigingen snel en doeltreffend kan repareren. Mortel komt in vele vormen en is geschikt voor allerlei oppervlakken. Maar welk oppervlak er ook gerepareerd moet worden, er is eigenlijk altijd wel een geschikte mortel voor te vinden.

Wat doet mortel?

Mortel is een betontype dat multi-inzetbaar is, afhankelijk van welke variant je kiest. Neem reparatiemortel. Dit is een mortel die perfect te gebruiken is bij beschadigingen in de muur of in een betonnen vloer. Deze scheuren kunnen na verloop van tijd ontstaan door trillingen, of gewoon omdat de muur ouder en ouder wordt. Door reparatiemortel in de scheur te smeren, zorg je ervoor dat de beide kanten van de beschadiging weer aan elkaar gehecht worden en de beschadiging snel herstelt. Dankzij mortel hoef je dus niet een volledige renovatie te verwachten, maar kan je juist door een kleine handeling een hele behoorlijke reparatie uitvoeren. En deze toepassing geldt voor allerlei oppervlakken, dus ook wanneer reparatiemortel te weinig doet, of juist veel te veel.

Verschillende oppervlakken

Naast reparatiemortel heb je nog vele andere varianten. Denk bijvoorbeeld aan epoxymortel; een mortel die speciaal bedoeld is om beschadigingen in epoxyvloeren te herstellen. De oersterke epoxyvloeren zijn perfect geschikt voor allerlei doeleinden, maar het kan gebeuren dat ook deze vloeren kleine, of minder kleine, beschadigingen oplopen. In dat geval is een goede epoxymortel ideaal om te voorkomen dat je de hele vloer opnieuw moet gieten. In tegenstelling tot reparatiemortel, is epoxymortel veel meer vloeibaar en is het echt bedoeld voor horizontale oppervlakken. Verder is het einddoel hetzelfde; het dicht beschadigingen, die in andere situaties tot grote reparaties hadden kunnen leiden.

Betonmortel, voor het stevige werk

Weer een andere mortelvariant is betonmortel. Deze mortel is echt gemaakt voor het stevige werk. Wil je bijvoorbeeld een betonnen fundering leggen, dan is betonmortel echt perfect geschikt. Deze mortel bestaat uit cement, zand en grind en kan heel goed gebruikt worden in combinatie met andere producten. Denk bijvoorbeeld eens aan een versneller, die ervoor zorgt dat de mortel sneller droogt. En wil je liever dat de mortel langzamer droogt? Dan heb je met een vertrager een uitstekende toevoeging. Dit geeft je net even wat meer tijd om de mortel goed aan te brengen, voordat hij opdroogt en keihard wordt. 

Betonmortel
Betonmortel in de muur.

Op zoek naar de beste mortel? Vraag de expert

Wie niet helemaal zeker weet welke mortel het beste bij zijn of haar wensen past, kan het beste een expert vragen om te helpen met het kiezen van de juiste variant. Immers, voor elke klus bestaat een perfect hulpmiddel en wie nog nooit met mortel heeft gewerkt, kan soms door de bomen het bos niet meer zien. Daarom is het altijd verstandig om een expert te vragen, zodat je niet alleen de juiste mortel vindt, maar gelijk ook weet hoeveel je precies nodig hebt. Want ook dat verschilt per geval en het zou zonde zijn als je te weinig, of juist veel te veel in huis haalt. 

Door Freek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *