zand zuigenzand zuigen

Overweeg jij momenteel een vacuümwagen te gebruiken? Dit is zeker geen slechte gedachte waar je mee speelt. Vacuümwagens bieden namelijk talloze voordelen en functies aan. Een zuigwagen huren bij Kooiker Zuigtechniek is dat ook een goede keuze als je zuigtechniek wilt inzetten voor het verplaatsen van zand.

Hoewel het dus zeker aan te raden is om een vacuümwagen in te zetten, is het wel zaak om alles op een rijtje te hebben met deze beslissing. Er zijn namelijk enkele dingen die je moet weten over het inzetten van een zuigwagen. Ben jij benieuwd naar meer? Lees dan snel verder, want in deze blog leer je precies wat je moet weten over dit onderwerp. Zo gaat het inzetten van een vacuümwagen zo dadelijk vlekkeloos.

Je hebt met verschillende types vacuümwagens te maken

Het eerste wat je moet weten over het inzetten van een vacuümwagen is dat je meerdere keuzes hebt. Er zijn namelijk allerlei verschillende types zuigwagens in omloop. Je hebt drie algemene soorten vacuümwagens. Dit zijn zuigwagens voor natte stoffen, zuigwagens voor stoffen die zowel nat als droog zijn en tot slot zuigwagens voor droge stoffen. Daarnaast bevatten vacuümwagens allerlei verschillende soorten uitvoeringen. Zo kan een zuigwagen uitgerust zijn met ADR om gevaarlijke stoffen veilig te kunnen vervoeren. Hetzelfde geldt voor ATEX met brandbare en chemische stoffen.  Ook een grondzuig uitvoering bestaat. Al met al is het dus zaak dat je de juiste zuigwagen selecteert voor jouw klus.

Waar vacuümwagens voor worden gebruikt

Het handige aan zuigwagens is dat ze voor allerlei doeleinden kunnen worden gebruikt. Daardoor is de kans groot dat je een vacuümwagen vindt waar je wat aan hebt. Maar je moet dus wel van tevoren weten welk type zuigwagen aansluit bij de klus die uitgevoerd moet worden. Vacuümwagens zijn inzetbaar voor allerlei klussen. Zo kun je door middel van bijvoorbeeld Kooiker Zuigtechniek inzetten voor het afvoeren van zand of aarde uit jouw tuin of voor het uitgraven van de kruipruimte. Maar ook op industrieel gebied is een vacuümwagen handig. Denk dan bijvoorbeeld aan het reinigen van riolen of het opzuigen van bepaalde chemicaliën om ze vervolgens te vervoeren naar een andere plek. Zuigwagens zijn dus multifunctioneel.

Door Freek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *