LoodsLoods

Regelmatig staan er vacatures open voor werk in een magazijn. Waarom zou je eigenlijk gaan werken in een magazijn? Lees daarom hier de voor- en nadelen van werken in een magazijn.

Voordelen van werken in een magazijn

Bij veel bedrijven waar je werkt in een magazijn heb je de optie om erg vroeg te beginnen met werken. Een voordeel hiervan is dat je meer hebt aan de rest van de dag. Zo kan je bijvoorbeeld van 6 tot 3 uur werken. Dit is ideaal als je een ochtendpersoon bent. Ook is het handig als je kinderen hebt. Zo hoef je minder lang of geen gebruik te maken van kinderopvang. Een ander voordeel van werken in een magazijn is dat je vaak veel beweegt en veel tilt. Dit is goed voor je gezondheid. Let wel op dat je op de juiste manier tilt. Het werken in een magazijn is ideaal als je liever niet met klanten werkt. In een magazijn werk je meer op de achtergrond. Sommige mensen denken dat het werken in een magazijn niet uitdagend is. Echter kan het juist uitdagend zijn door het hoge tempo waarin je moet werken. Daarnaast zijn er diverse doorgroeimogelijkheden mogelijk, zoals het doorgroeien tot teamleider.

Nadelen van werken in een magazijn

Bij sommige banen moet je werken in ploegendiensten. Alhoewel niet iedereen dit een probleem vindt kan dit later voor gezondheidsklachten zorgen. Dit komt, doordat s’ nachts werken niet goed voor je gezondheid is. Ook het steeds wisselen van je dag- en nachtritme kan op de lange termijn negatieve gevolgen voor je gezondheid hebben. Mensen die in de nacht werken hebben onder meer een grotere kans op slaapproblemen en overgewicht.

Magazijn
Een magazijn om te werken.

Vaardigheden die je nodig hebt

Als je in een magazijn wilt werken moet je snel en accuraat kunnen werken. Tevens moet je goed het overzicht kunnen houden. Andere kwaliteiten die je mogelijk nodig moet hebben zijn doorzettingsvermogen, organisatorisch talent en sterke communicatieve vaardigheden. Daarnaast is het vaak fysiek werk, waardoor je een goede conditie moet hebben. Tevens moet je kunnen omgaan met verrijdbare heftafels en kunnen rijden op een magazijntrucks. Vaak krijg je de mogelijkheid om dit te leren tijdens je werk. Afhankelijk van wat voor magazijntruck je gaat besturen heb je een rijbewijs nodig. Dit is niet altijd verplicht. Je zult wel moeten leren hoe je het moet besturen, voordat je de magazijntruck gaat gebruiken.

Twijfel je nog of het werken in een magazijn iets voor je is? Loop dan eens een dagje met iemand mee. Zo weet je beter of het iets voor je is.

Door Freek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *