Huurwoning ExpatsHuurwoning Expats

Hoe bepaal je de waarde van je huis? Dat is een vraag die vaak door huisverkopers gesteld wordt en een duidelijk antwoord behoeft. Er zijn voor een juiste schatting huis een aantal factoren verbonden. Een van de belangrijkste factoren voor de schatting is de objectieve kijk op het huis. Naast dat heb je een woningmarkt dat constant aan verandering onderhevig is en heb je de termijn waarin je het huis moet verkopen.

Wees realistisch met het bepalen van een juiste woningwaarde

Bij een gezonde woningmarkt is het slim om altijd een realistische vraagprijs te plaatsen. De eerste drie weken wanneer een woning te koop staat krijgt het de meeste aandacht. Veel mensen zetten hoog in, maar realiseren zich niet dat dat veel woningzoekers afschrikt. En wordt de prijs eenmaal omlaag gebracht dan hebben woningzoekers vaak al een ander huis gevonden. Daarbij ontstaat ook dat de vraag naar het huis is verminderd, waardoor je er zeer waarschijnlijk nog minder voor krijgt.

Behoud onderhandelingsruimte met de vraagprijs

Uiteraard en vanzelfsprekend is dat je altijd ruimte moet open laten bij de vraagprijs. Het is heel gebruikelijk dat mensen met interesse in een woning bieden en er dan een deal kan worden gesloten. Dat maakt dat veel woningzoekers niet houden van een volle vraagprijs. Daarom is aan te raden om altijd onderhandelingsruimte in te calculeren. Zo kom je niet voor teleurstellingen te staan.

lokale makelaar
Op zoek naar een lokale makelaar?

Geef je vraagprijs een psychologisch effect mee

Kom je met je vraagprijs net boven een rond bedrag uit? Zoals 201.000 euro? Overweeg dan om de vraagprijs te verlagen naar bijvoorbeeld 199.000 euro. Dit zorgt voor een psychologisch effect. In de zin dat het lagere bedrag een stuk meer aantrekkelijker lijkt dan het hogere bedrag. Mensen zullen sneller me zo’n lagere vraagprijs reageren.

Neem een makelaar in de hand

Als je besluit je woning te verkopen is het altijd aan te raden om een makelaar in te schakelen. Een lokale makelaar met ervaring en kennis in de regio, zoals Heylen Vastgoed dat is in Antwerpen, kan jou namelijk precies vertellen hoeveel je huis waard is. En als het even meezit is de makelaar ook een taxateur. Zo krijg je voor schatting van je huis de perfecte kennis en ervaring om een vraagprijs op te stellen. En uiteraard het onderste uit de kan te halen.

Door Freek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *