afval op de bouwafval op de bouw

Voor werknemers die werkzaam zijn op de bouw geldt dat het erg belangrijk is om afval te scheiden. Zij worden vaak op de hoogte gesteld van de urgentie door werkgevers. Immers is het zo dat de bouwsector een erg vervuilende sector is in Nederland met de ambitie om deze sector een stuk duurzamer te maken. Door een duurzame sector te creëren waarin materiaal opnieuw wordt gebruikt is het mogelijk om financiële winst te maken en bovenal zorg en aandacht te geven aan het milieu. Gedurende dit proces worden echter een aantal fouten gemaakt die vaak voorkomen kunnen worden.

Beginnen met afval scheiden op de bouw? Begin met het huren van de juiste afvalcontainer bij een containerverhuur, zodat je netjes alle afvalstromen bij de bron kunt scheiden.

Afval tijdens verbouwing
Afval dat overblijft na het schilderen bij een verbouwing

Een duidelijke doelstelling bij bouwafval scheiden

Het gaat vaak fout bij een bedrijf indien er geen sprake is van een duidelijke doelstelling. Als jij een leidinggevende bent binnen een bedrijf dan is het belangrijk om een duidelijke visie te geven als het gaat om het creëren van een duurzame sector. Zodra je een doel hebt gegeven is het duidelijk om beleid te maken gericht op het behalen van een doel. Je moet hierbij tevens duidelijk maken waarom je eigenlijk afval zou willen scheiden. Daarnaast moet je kunnen beargumenteren waarom het binnen jouw bedrijf gaat lukken om dit te doen. Indien je dit op een overtuigende wijze kunt vertellen aan medewerkers dan geef jij ze de motivatie om het doel te behalen. 

Organisatie en communicatie

Twee andere terreinen waarin het vaak misgaat hebben te maken met organisatie en communicatie. Als leidinggevende moet je in staat zijn om de manier van afval scheiden goed te organiseren. Dit kan je doen door te kiezen voor meerdere containers van Bedrijfsafval.nl, waarin je afval kan scheiden van elkaar. Je kan tevens kiezen voor een hele grote containers met verschillende vakjes, waardoor het mogelijk is om afval te scheiden van elkaar. In ieder geval is het van belang om te werken met duidelijk etiketten, zodat je op een volstrekt heldere manier communiceert wat de verschillende afvalstromen zijn. Ten slotte moet je richting werknemers duidelijk maken wat daarin worden gegooid.

Door Freek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *