HeftruckHeftruck

Als je overweegt om een heftruck aan te schaffen moet je ook een aantal andere dingen regelen. In dit artikel lees je hier meer over.

Haal het juiste rijbewijs

Niet onbelangrijk: zorg dat je in het bezit bent van het juiste rijbewijs. Welk rijbewijs heb je dan nodig? Voor heftrucks die minder dan 1,30 meter breed zijn en geen aanhangwagen hebben hoef je geen speciaal rijbewijs nodig. Met een vakbekwaamheidscertificaat kan je bewijzen dat je een heftruck kunt besturen. Indien de heftruck breder is dan 1,30 meter en/of een aanhangwagen heeft heb je een T-rijbewijs nodig. Met het T-rijbewijs mag je in motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS) en landbouw- en bosbouwtrekker (LBT) met aanhangwagen rijden. Je kunt dit rijbewijs vanaf je 16e behalen.

Nieuw versus tweedehands

Beslis of je een nieuwe of een tweedehandse heftruck wilt kopen. Een voordeel van een nieuwe heftruck is dat de kans dat de heftruck mankementen krijgt een stuk kleiner is. Echter is een nieuwe heftruck een stuk duurder dan een tweedehandse heftruck. Als je bij een goede aanbieder een tweedehandse heftruck aanschaft is de kwaliteit ook erg goed. Het kopen van een tweedehandse heftruck is ook een stuk duurzamer. Als je niet te veel geld wilt uitgeven is een tweedehandse heftruck een geschikte keuze. Wil je kijken naar het aanbod heftrucks tweedehands? Neem dan eens een kijkje op de website Atrans.nl. Atrans is specialist in jonge gebruikte heftrucks. Hier vind je diverse heftrucks, die nog niet zo lang zijn gebruikt. Ook voor nieuwe heftrucks kan je terecht bij Atrans. Je kunt bij hen ook gratis advies krijgen over je aankoop.

Heftrucks
Heftruck in een loods.

Sluit een verzekering af

Zorg dat je jouw heftruck goed verzekerd. Het is verplicht om voor een heftruck met en zonder kenteken een WA-verzekering af te sluiten. Let op: als je schade oploopt door een heftruck is dit niet gedekt op je aansprakelijkheidsverzekering van je bedrijf.  Zet de voor- en nadelen van de verschillende verzekeringen op een rijtje. Zo kan je beter een keuze maken uit het grote aanbod qua verzekeringen. Als je een tweedehandse heftruck aanschaft is een uitgebreidere verzekering afsluiten wel zo slim. Een tweedehandse heftruck heeft immers meer risico om defect te raken. Check ook of je in aanmerking komt voor collectieve kortingen. Controleer daarnaast of je bij je huidige verzekering korting krijgt als je bij hen nog een verzekering afsluit.

Door deze dingen van tevoren te regelen kan je zonder zorgen gebruik maken van je nieuwe heftruck. Regel dit daarom op tijd.

Door Freek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *