bouwkundige tekeningbouwkundige tekening

Het kopen van een woning kan een hele klus zijn. Er zijn veel dingen waar op gelet moet worden voordat je de aankoop doet. Doe je dit niet, dan kun je tegen onverwachte problemen aanlopen. Bij het kopen van een woning is het belangrijk dat je inzicht krijgt in alle aspecten van een woning. Een bouwkundige keuring laten uitvoeren is een goede manier om inzicht te krijgen in een woning. Hieronder wordt alles verteld over waarom een bouwkundige keuring nodig is, en wanneer deze nodig is. 

Waarom heb je een bouwkundige keuring nodig?

Een andere benaming voor een bouwkundige keuring is een bouwtechnische keuring. In de keuring zal een inspecteur de staat van een woning beoordelen. Er wordt grotendeels gekeken naar de bouwtechnische aspecten van een woning. De keuring zal kijken naar de staat van de woning om eventuele gebreken te ontdekken. In de keuring komt naar voren welke onderhoudswerkzaamheden in de toekomst gedaan moeten worden en welke direct uitgevoerd moeten worden. Inzicht in wat er allemaal aan de woning moet gebeuren maakt een bouwkundige keuring heel belangrijk. Vooral bij oudere woning waar de meeste gebreken voorkomen is een keuring handig. Het onderhoud dat gelijk uitgevoerd moet worden kan door de verkoper zelf gedaan worden zodat je aardig wat geld kan besparen. Verder heb je inzicht op het toekomstige onderhoud dat je later zelf moet uitvoeren.

architect
De architect maakt de bouwkundige tekening.

Wanneer heb je een bouwkundige keuring nodig?

Een bouwkundig rapport is vrijwel bij iedere aankoop van een woning handig. De geconstateerde onderhoudskosten van een woning kunnen van de woningprijs afgehaald worden zodat je flink wat geld kan besparen bij aankoop van de woning. Ook kun je eventuele schade aan een woning zonder kosten laten repareren door de verkoper. De bouwkundige keuring is de enige manier om een duidelijk beeld te krijgen van de staat van een woning. Het is de meest accurate schatting van de conditie en de mogelijke kosten van de woning. Een bouwkundige keuring kun je aanvragen via Huiskeur.nl. Na de aanvraag wordt er een afspraak voor de inspectie gepland. Na de inspectie kun je binnen enkele werkdagen een uitgebreid bouwkundig rapport verwachten.

Door Freek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *