VloerVloer

In menig aantal woningen is het tegenwoordig zo dat er gebruik in wordt gemaakt van een zogenaamde vloercoating. Het betreft hier een naadloze afwerking die toch best een aantal niet onbelangrijke voordelen met zich meebrengt. Door te kiezen voor dit type vloer zal je immers kunnen vaststellen dat op blote voeten lopen in huis niet langer een pijnlijke situatie wordt. Daarnaast zal je eveneens kunnen vaststellen dat een naadloze afwerking het onderhoudsvriendelijke aspect van je huis alleen maar ten goede komt. Spreekt dit jou ook wel aan? Dan is het zeker interessant om meer te weten te komen over de vloercoatings die er bestaan.

Wat zijn de belangrijkste voordelen verbonden aan een vloercoating?

Om te beginnen is het interessant om even te kijken naar de verschillende voordelen waar je op kan rekenen bij de keuze voor een vloercoating in je woning. Voor het lijstje met voordelen geldt dat ze allerminst onaanzienlijk is, integendeel. Hierbij kan je dan ook denken aan onder meer:

  1. De mogelijkheid om de vloer in nagenoeg alle RAL-kleuren uit te voeren;
  2. Een prima bestendigheid tegen chemicaliën;
  3. Zeer eenvoudig te onderhouden;
  4. Prijstechnisch ongelofelijk interessant;
  5. Niet alleen vloeistofdicht, maar ook zeer slijtvast;

De kans is bijzonder groot dat de hierboven terug te vinden voordelen jou ook wel zullen weten te overtuigen. Is dat ook daadwerkelijk het geval? Dan is het zeker de moeite waard om de aanschaf of realisatie van een vloercoating in jouw huis te overwegen. In ieder geval zal je kunnen vaststellen dat dit type vloer ook voor jouw woning een niet onbelangrijke meerwaarde met zich mee zal brengen.

Wat maakt een vloercoating zo onderhoudsvriendelijk?

In vergelijking met menig aantal andere vloeren die op de markt zijn terug te vinden kan er worden vastgesteld dat er bij het toepassen van een vloercoating geen sprake is van vervelende groeven of voegen. Dat maakt een wereld van verschil. Dit verschil uit zich niet alleen in de uitstraling van de vloer, wat bovendien ook te denken van het onderhoudsvriendelijke aspect?

Voor veel mensen geldt dat ze graag willen kunnen genieten van een hygiënische woning, maar dan wel zonder dat ze daar veel onderhoud voor moeten uitvoeren. Dat lijken in eerste instantie twee zaken te zijn die eigenlijk niet goed samengaan. Toch valt dit in de praktijk eigenlijk vrij eenvoudig te realiseren. Dit bijvoorbeeld door te kiezen voor het gebruik van een coatingvloer.

Vloer
Vloer in woonkamer.

In welke woning kan een vloercoating geïntegreerd worden?

Voor tal van verschillende soorten vloeren die op de markt zijn terug te vinden geldt dat ze eigenlijk alleen maar tot hun recht komen in een bepaalde stijl van woning. Dat is niet het geval bij de vloercoating. Voor dit type vloerafwerking geldt dan ook in de praktijk dat ze altijd in eender welke stijl van woning kan worden geïntegreerd. Dit betekent dat je ze kan voorzien in bijvoorbeeld een strak en modern interieur, maar daarenboven is het eveneens mogelijk om ze toe te passen in bijvoorbeeld een industrieel geïnspireerd interieur. Beschik jij eerder over een klassiek vormgegeven woning? Ook dan zou je mogelijks een coatingvloer kunnen overwegen.

Door Freek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *