Isolatieglas

Je woning isoleren kun je op heel verschillende manieren aanpakken. Één van deze manieren is door het gebruiken van isolatieglas. Wat dit kost en welke voordelen hier aan hangen vind je hier. 

Wat is isolatieglas?

Tegenwoordig hebben bijna alle woningen dubbel glas, of in sommige gevallen zelfs triple glas. Dit heeft ook een reden. Glazen die meer dan één wand hebben zijn namelijk isolerend en vallen dan ook onder isolatieglas. Hoe het kan dat deze glazen isoleren hebben te maken met het isolerende gas wat tussen de twee glazen zit. 

Wanneer je te maken hebt met gewoon glas, of glas zonder isolatie, dan laat dit niet alleen licht door, maar ook kou en warmte. Het gas wat tussen de glazen zit kan dus warmte en kou keren, maar laat nog steeds licht door! Hoe handig! 

Je kunt je woning isoleren met glas
Je kunt je woning isoleren met glas

Isolatieglas: alle voordelen op een rij

In de zomer is het vaak stik heet in huis, en winters krijg je het maar niet warm. Hoe los je dit toch op? Wanneer je nog geen isolatieglas hebt is de kans groot dat daar de redding ligt. Daarnaast zitten er nog veel meer voordelen aan het installeren van isolatieglas. 

  • Besparen. Doordat isolatieglas de temperatuur in jouw woning in balans houdt hoef je minder vaak de kachel aan te doen in de winter, en de airco in de zomer. Dit kan er voor zorgen dat je veel bespaart op je energierekening. 
  • Milieuvriendelijk. Door te besparen op je energierekening help je niet alleen jezelf, maar ook het milieu! Je zorgt namelijk voor veel minder CO₂-uitstoot! 
  • Wooncomfort. Natuurlijk kun je de kou ook oplossen met een fleece kleed, of kun je in de zomer een extra ijsje nemen. Toch is het een stuk fijner wanneer je ook zonder deze hulpmiddelen op temperatuur kunt blijven. Oftewel, isolatieglas zorgt voor meer wooncomfort. 
  • Stopt inbrekers. Je hebt er waarschijnlijk nooit eerder bij stil gestaan, maar dubbelglas is veel sterker dan enkel glas. Daardoor is het veel moeilijker om een raam met isolatieglas ‘in te tikken’. Zo verklein je de kans op inbrekers! 
  • Waarde. Niet alleen wordt de woning waardevoller voor jezelf, de kostprijs gaat ook nog eens omhoog mocht je de woning willen verkopen! 

Wat zijn de kosten? 

Heb je interesse in isolatieglas? Dan ben je vast benieuwd wat dit gaat kosten.
De prijs van isolatieglas is afhankelijk van de hoogte van het rendement. Het rendement staat voor hoe goed het glas isoleert en wordt aangegeven met HR of HR +. Hoe meer plusjes er achter staan, hoe hoger het rendement en hoe beter het glas isoleert. In het overzicht hieronder vind je de gemiddelde prijzen van de verschillende soorten glas. 

Type glas Prijs per m²
HR glas€ 120,-
HR+ glas€ 130,-
HR++ glas€ 135,-
HR+++ glas (of triple glas) € 175,-

Bron: https://glashandelgids.nl/

Door Freek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *