Gereedschap

Er is niks leuker dan geoorloofd dingen slopen. Maar helaas is het niet zonder gevaar. Er wordt daarom altijd als tip mee gegeven om een afbraakfirma in te schakelen. Maar hoeveel kost dat nou? 

Soorten afbraakwerken 

De prijs van afbraakwerken verschillen natuurlijk per klus. En er zijn ontzettend veel klussen die gedaan kunnen worden. Je hebt grote werken en kleinere. Dit alles hangt af van de soort renovatie die je voor ogen hebt. Een aantal voorbeelden zijn… 

  • …  Slopen van de binnenkant of buitenkant van je woning. Hierbij moet er goed gekeken worden naar steunmuren om te voorkomen dat alles meteen instort. 
  • … Uitbreken van je keuken, badkamer of ander deel van je woning. 
  • … Het uitbreken van een vloer. Dit wordt gedaan als je toe bent aan een nieuwe vloer en het oude kan niet blijven liggen, of wanneer er vloerverwarming aangelegd moet worden. 
  • … Tussenmuren afbreken om bijvoorbeeld een ruimte groter te maken. 
  • … Nieuwe raam of deuropening maken. 
Een gesloopt huis
Een gesloopt gebouw

Prijsoverzicht 

Zoals al werd genoemd verschilt de prijs per persoon en per renovatie. Wanneer je je complete huis wil laten renoveren en afbreken ben je natuurlijk meer kwijt dan wanneer je alleen een nieuwe deuropening naar de woonkamer wil hebben. Hieronder vind je een klein overzicht om je inzicht te geven in wat het zou kunnen kosten voor jou. 

Soort werkenPrijs per m² 
Strippen van vloeren, wanden en plafonds. € 7,- tot € 15,- 
Het slopen van de binnenmuren€ 15 tot € 25,- 
Het volledige huis afbreken€ 30,-  tot € 35,-
Huis afbreken en bouwklaar opleveren € 40,- tot  € 55,-

Hiernaast is het belangrijk te onthouden dat je ook betaald voor de vakman. Elk bedrijf verschilt en elke aannemer bepaald zijn eigen tarief. Het is dus verstandig om verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken om zo de beste keuze te maken. Een andere manier waarop je geld zou kunnen besparen is het hergebruiken van bouwmaterialen. Wat je wilt afbreken zou namelijk best nog eens gebruikt kunnen worden. Door deze oude materialen te recyclen bespaar je veel bij de heropbouw. 

Door Freek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *