Dakpannen kunnen prima functioneren als dakbedekkingDakpannen kunnen prima functioneren als dakbedekking

Het vervangen van dakpannen is niet iets waar je je dagelijks mee bezig houdt, maar is zeker niet onbelangrijk en voor veel mensen iets waar ze in ieder geval eens in hun leven mee te maken krijgen. Lees hier alles over de kosten. 

Waarom dakpannen vervangen?

Een storm blies over het dak en liet een berg schade achter, nu is het aan jou om de dakpannen te vervangen. Of misschien groeide er mos tussen de pannen waardoor er langzamerhand scheurtjes ontstonden. Wat de reden ook mag zijn, jij weet het is tijd om er iets aan te doen. 

Schade aan het dak is namelijk voor niemand fijn. Het kan oplopen dat er uiteindelijk een lekkage ontstaat, of dat de isolatie van het dak wordt aangetast. In dat geval wordt er aangeraden een dakdekker er bij te halen om er voor te zorgen dat jouw dak weer als nieuw wordt. 

Een dakdekker aan het werk
Een dakdekker aan het werk

Kosten dakpannen 

Het vervangen van je dakpannen is niet zomaar iets, en is een hele investering. Wel een belangrijke investering en daarom is het handig om te weten hoe je het vervangen aanpakt en wat de kosten zijn. Je wilt natuurlijk niet te veel betalen. Het gemiddelde bedrag van nieuw pannen plaatsen ligt tussen de 50 en 60 euro per m². Het verwijderen van oude dakpannen en het plaatsen van nieuwe dakpannen kost dan gemiddeld ook zo’n € 3.000,- tot € 3.500,-. 

Verschillende soorten 

Er zit ook verschil in het type dakpan waar je mee te maken hebt. Dit zorgt ook voor verschil in prijs. Niet alle materialen zijn namelijk even duur. 

Type dakpannenPrijs per m² 
Betonnen dakpannen€ 30,- tot € 45,- 
Keramische dakpannen€ 45,- tot € 60,- 
Dakpanplaten€ 20 tot € 200,-


Door het grote aanbod in dakpannen is het soms lastig de juiste keuze te maken. Er zijn daarom een aantal punten waar je op kunt letten. Als eerste is het materiaal. Zoals je hierboven kunt zien zit er nogal een verschil in prijs, maar er zit ook een verschil in kwaliteit en geschiktheid.
Als tweede kun je kijken naar stijl en kleur. Op die manier kun je kiezen voor de pannen die het beste bij jou passen. Als laatste moet je goed kijken naar de afmetingen. Niet alle pannen zullen op jou dak passen. 

Door Freek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *