Na vele stappen in de bouw van jouw project is het tijd om de deuren voor de kamers te kiezen. Als je een architect hebt die het proces ondersteunt, heeft hij zeker al de stijl van de binnen- en buitendeuren die gebruikt zullen worden bepaald. Maar als dit niet het geval is, is het belangrijk dat je bij de keuze van de deuren van het huis rekening houdt met een aantal factoren.

Deze factoren zijn in wezen de functionele en de esthetische. Dit betekent dat de deur moet passen bij het ontwerp, zodat deze niet in de weg staat van de omgeving. Een voorbeeld hiervan, zeker als je weinig ruimte hebt, is het gebruik van schuifdeuren. De ruimtebesparing die ze bieden is de moeite waard.

In dit artikel hebben we enkele tips voorbereid om je te helpen bij het kiezen van moderne deuren voor jouw huis. Bekijk ze eens!

Glazen deur met aluminium kozijn

Het is gebruikelijk om deuren te gebruiken die volledig van gehard glas zijn gemaakt bij de ingang van commerciële gebouwen. Ze zijn echter ook een trend aan het worden in de binnenhuisarchitectuur. In dit geval is het duidelijk dat de functie van de deur meer esthetisch is, waardoor de ruimtes van elke kamer in een zeer moderne stijl worden afgebakend.

Maar het heeft ook de functionaliteit om bijvoorbeeld te voorkomen dat bij het bereiden van voedsel de rook uit de keuken naar de woonkamer gaat. De grootste zorg die je moet nemen is met de netheid die glas vraagt om er goed uit te blijven zien.

Houten deur met schuifglas

Zoals gezegd zijn schuifdeuren een uitstekende ruimtelijke oplossing in kleine omgevingen wanneer het meubilair zich in de buurt van de deuren bevindt.

Maar ze zijn ook een modern en praktisch idee voor grote omgevingen. Een schuifdeur met glazen details geeft een esthetisch effect dat harmonieert met de stijl van de interieurarchitectuur.

Witte binnendeur

Witte deuren zijn een uitstekende optie om in de woning te gebruiken, vooral als de muren ook wit zijn. Op deze manier ziet de omgeving er ruimer uit, omdat de deur eruit ziet als een continuïteit van de muur, meer discreet.

Openslaande deur

Een andere optie die schoonheid aan de omgeving geeft is een traditionele deur in Franse stijl in hout en rechthoekig glas, met centrale opening. Vooral wanneer deze optie wit geschilderd is of in een zeer lichte houttint is gemaakt, is deze optie ideaal voor een meer sobere omgeving, wanneer het de bedoeling is om een sfeer van rust en kalmte te creëren.

Bovendien laat het glas een uitstekende doorgang van natuurlijk licht toe en wanneer de deur volledig geopend is, is de luchtcirculatie ook prachtig.

Industriële stijl houten schuifdeur

Als jouw woonproject een moderne industriële stijl heeft, met geïntegreerde omgevingen, maar je wilt de mogelijkheid om te sluiten, dan kunt je gebruik maken van een schuurdeur.

Dit deurmodel is groot en schuifbaar, die volledig en eenvoudig te openen is wanneer je de integratie tussen keuken en eetkamer wilt.

Door Freek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *