VerbouwenVerbouwen

Het bouwen of verbouwen van een volledige woning brengt in de praktijk behoorlijk wat werkzaamheden met zich mee. Het spreekt voor zich dat er tijdens het uitvoeren van deze werken allerhande zaken mis kunnen lopen. Het is mede omwille van deze reden dat het laten maken van een bouwtekening huis wettelijk verplicht is. Uiteraard is dit ook het gevolg van het feit dat je voor het bouwen of verbouwen van een complete woning in het bezit dient te zijn van een zogenaamde omgevingsvergunning. In ieder geval, wil jij graag meer te weten komen over de verplichting voor het aanvragen van een bouwvergunning? Dan is het zeker interessant om even verder te lezen!

Wat mag je verwachten van een bouwtekening huis?

Er zijn verschillende zaken die je mag verwachten wanneer je een bouwtekening huis laat maken. In eerste instantie zal deze bouwtekening alle eisen reflecteren waar jij als eigenaar over beschikt. Dat is ontzettend belangrijk. In het bijzonder voor bouw gerelateerde werkzaamheden geldt in de praktijk namelijk vaak dat het uiteindelijke resultaat niet helemaal in lijn ligt met de vooropgestelde verwachtingen van de opdrachtgever. Dat is natuurlijk niet meteen de bedoeling, integendeel. Bovendien is het eveneens zo dat een bouwtekening huis je een goed beeld geeft van hoe het project er uiteindelijk uit zal komen te zien. In het bijzonder de introductie van zogenaamde 3D bouwtekeningen op de markt heeft hier een niet onbelangrijke bijdrage aan geleverd.

Waarom is zo’n bouwtekening wettelijk verplicht?

Voor een bouwtekening huis geldt een wettelijke verplichting. Dat is het gevolg van verschillende redenen. Wanneer je een volledige woning gaat bouwen of verbouwen dien je er rekening mee te houden dat er hier en daar wel eens iets fout kan lopen. Op zich hoeft dat geen groot probleem te zijn, maar het spreekt voor zich dat het uiteindelijke resultaat wel moet zien te voldoen aan jouw vooropgestelde verwachtingen. Wanneer dat niet het geval is wordt het natuurlijk plots wel een stuk vervelender. Door een bouwtekening voor een volledige woningbouw of renovatie te verplichten is het mogelijk om het risico op afwijkingen aan de opdracht zo beperkt mogelijk te houden. Het spreekt voor zich dit voor heel wat mensen zeer interessant is om te weten. Dat er een wettelijke verplichting bestaat is misschien in eerste instantie een beetje vervelend, maar het zorgt in de praktijk wel voor een niet onaanzienlijk voordeel voor de eigenaar van de woonst.

Renoveren
Renoveren

Hoeveel bedragen de kosten voor een bouwtekening huis?

Het spreekt voor zich dat een bouwtekening huis laten maken altijd gepaard gaat met bepaalde kosten. Hoeveel deze kosten bedragen is altijd afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de grootte van het pand, maar ook aan de exacte werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd. Wanneer er sprake is van de volledige bouw of verbouwing van een woning kan je rekening houden met een gemiddeld prijskaartje welke zal zijn gelegen tussen de gemiddeld 1.350 & 2.000 euro voor een volwaardige woning. Dit is uiteraard een vrij stevig bedrag. Deze kosten incalculeren bij het uitvoeren van je budgetberekening is dan ook een absolute must. Wil je er zeker van zijn dat je niet te veel betaalt? Schakel dan zeker de specialisten van We Build 4 You in.

Door Freek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *