industrieële meubelsindustrieële meubels

In deze blog gaan we het hebben over aspecten over industriële meubels. We gaan het hebben over de herkomst van de trend en wat deze trend nou zo populair maakt. Ook leggen we uit hoe u nou industriële meubels herkent en hoe u deze trend kan toepassen in uw eigen interieur. 

Wat zijn industriële meubels?

De naam spreekt eigenlijk al voor zichzelf; industriële meubelen refereren naar de fabrieken, scholen en werkplaatsen van vroeger. Industriële meubelen zijn van allerlei soorten hout, metaal en leer. Ze zijn functioneel, stevig en geven een stoere uitstraling. Daarnaast zijn industriële meubels een duurzame aankoop wegens de robuuste materialen die gebruikt worden. 

Industriële meubelen komen in vele soorten en maten, voorbeelden van industriële meubels zijn bijvoorbeeld een industriële eettafel, een stoere hanglamp of een gave salon tafel. Voorbeelden hiervan kunt u vinden op Afbouwbaas.nl.  

Hoe ontstond die industriële trend in interieur?

De industriële style is ontstaan in Amerika. Jaren geleden hadden ze daar te maken met een tekort aan woningbouw, maar een overschot aan bedrijfspanden zoals fabrieken en scholen. Men ging deze ruimtes gebruiken als woonruimte en de ruwe uitstraling bleef zichtbaar. De hoge ramen en stenen muren vormde de kern van deze woonstijl. Vaak werden ook de hanglampen behouden. Dit waren vaak lampen met een grote kap en ketting als ophangsysteem en werden boven tafels gehangen. 

meubels
Inspiratie opdoen voor nieuwe meubels?

Wat maakt de industriële trend populair?

Niemand kan er nog omheen, een industrieel interieur is een trend, die elk jaar populairder wordt, steeds terug blijft komen en niet meer weg te denken valt uit uw woonkamer. Er zijn 4 belangrijke redenen wat een industrieel interieur zo populair maakt. Deze redenen zijn:

  • Het gebruik van duurzame materialen
  • Gaat een leven lang mee
  • Heeft een stoere uitstraling
  • Is uniek en voelt speciaal aan 

Al deze punten zijn niet vaak te vinden in andere interieur trends, wat een industrieel interieur dus zo populair maakt. 

Industriële meubels toepassen in eigen interieur

Wij snappen dat het toch niet lekker voelt om uw huis of kantoor opeens om te toveren tot een kille oude fabriek. Maar het gebruik van een paar attributen kan uw pand een stoere look geven maar toch de knusheid in tact laten. Denk bijvoorbeeld aan een mooie salontafel, een paar industriële lampen of stoere stoelen. Voor style advies kunt u altijd terecht bij een van onze meubelexperts

Door Freek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *