soorten zonnepanelensoorten zonnepanelen

Het plaatsen van zonnepanelen is niet alleen heel goed voor het milieu, maar je bespaart er ook flink mee op de energierekening. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer mensen kiezen voor een zonnepanelen installatie. Ook het aanbod van zonnepanelen wordt steeds groter, waardoor het goed mogelijk is om te kiezen wat bij jouw wensen aansluit. Welke soorten zonnepanelen zijn er en wat zijn de beste zonnepanelen voor jouw woning? Ontdek het hier!

Monokristallijn zonnepanelen

Monokristallijn zonnepanelen zijn zwart van kleur en volledig egaal. Dit zijn dan ook de meest gekozen zonnepanelen. Ze hebben een iets hogere aanschafprijs van bijvoorbeeld polykristallijn zonnepanelen, maar het rendement is vaak ook wat hoger.

Polykristallijn zonnepanelen

Polykristallijn zonnepanelen zijn blauw van kleur en je kunt lijntjes zien lopen waardoor ze een wat minder egale uitstraling hebben. Deze zonnepanelen zijn goedkoper in de aanschaf maar leveren ook iets minder zonne-energie op.

Zonnepanelen
Op zoek naar zonnepanelen?

Nieuwere soorten zonnepanelen

Monokristallijn en polykristallijn zijn op dit moment de meest bekende en ook de meest gekozen soorten zonnepanelen. Maar de ontwikkelingen staan niet stil en er zijn ook nieuwe soorten zonnepanelen op de markt. Hier vind je een overzicht van de nieuwe mogelijkheden die er zijn op het gebied van zonnepanelen:

  • Dunne film CIS/CIGS zonnepanelen: deze panelen zijn zeer dun en flexibel. Ze wekken ook veel stroom op als er schaduw is of veel bewolking. Beide type zonnepanelen zijn gemaakt van koper, indium en selenium. Het verschil tussen beide opties is dat CIS zonnepanelen milieuvriendelijker zijn. Meer over Dunne film zonnepanelen lees je op Zonduurzaam.nl.
  • Glas-glas zonnepanelen: glas-glas zonnepanelen zijn aan beide kanten voorzien van glas. Een normaal zonnepaneel is aan de voorkant voorzien van glas en aan de achterkant van kunststof folie. Dit gaat op den duur beschadigen. Een glas-glas zonnepaneel wekt op de lange termijn meer stroom op, maar is op dit moment nog zeer prijzig in aanschaf.

Dubbelzijdige zonnepanelen: een dubbelzijdig zonnepaneel heeft aan beide zijden zonnecellen. Hierdoor is er sprake van een hoger rendement. De zonnepanelen werken alleen goed als er sprake is van weerkaatsing van het licht. Op een dak is het daardoor niet direct heel rendabel

Door Freek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *