bouwafvalbouwafval

Je bent aan het verbouwen of je bent bijna klaar met de verbouwing aan je woning. Dan heb je waarschijnlijk te maken met bouwafval. Maar wat moet je hier precies mee doen en hoe zorg je ervoor dat je de kosten zo laag mogelijk houdt? Hier lees je alle mogelijkheden voor het afvoeren van bouwafval en is het nog makkelijker om te bepalen wat voor jou de beste optie is.

Optie 1: Je brengt het zelf naar de milieustraat

De eerste optie is het zelf afvoeren van je bouwafval naar de milieustraat. Veel gemeenten in Nederland hebben een milieustraat waar je gratis of tegen een kleine vergoeding je afval naartoe kunt brengen. Je kunt jouw afval hier gemakkelijk achterlaten in de juiste containers. Dit is gratis of heel goedkoop, maar hier staat wel tegenover dat het je veel tijd en werk kos. Je moet over een aanhanger beschikken en deze zelf telkens laden. Dit kost je veel tijd en daarmee ook veel moeite.

Optie 2: Je regelt het met een container

Een tweede optie is het huren van een bouwafval container van Puincontainershop. Een groot voordeel hiervan is dat je dichtbij huis een container plaatst waar je meteen je afval kunt ingooien. Het is dan ook slim om van tevoren een container te regelen zodat hier meteen alle puin ingegooid kan worden. Ben je klaar met verbouwen of is de container vol? Dan hoef je alleen maar een belletje te plegen en zal de container worden opgehaald. Je doet er goed aan om meerdere aanbieders te vergelijken en zo de goedkoopste optie te kiezen.

container bouwafval
Op zoek naar een bouwafval container?

Optie 3: De aannemer neemt het uit handen

Als je een aannemer inschakelt voor de verbouwing is het zeker aan te raden om het verwerken en afvoeren van bouwafval ook aan hem over te laten. Het voordeel is dat je hier zelf geen omkijken naar hebt. Daarbij komt ook een ander voordeel. Veel aannemers hebben het afvoeren van afval al in de offerte opgenomen, waardoor je meteen weet waar je aantoe bent. Een mogelijk nadeel is dat de kosten hoger op kunnen lopen. Vergelijk niet alleen de kosten die de aannemer rekent met die van een particuliere inzamelaar, maar zorg er ook voor dat je voor jezelf duidelijk hebt hoeveel tijd en moeite je er zelf in wilt steken.

Door Freek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *