Keuring huisKeuring huis

Indien je besluit om een woning te kopen dan heb je te maken met onzekerheid. Immers weet je niet zeker wat de daadwerkelijke waarde van een woning is. Door de crises die is ontstaan binnen de woningmarkt zijn de prijzen torenhoog. Het gevaar is hierdoor al snel dat je een bedrag zal betalen voor een woning dat niet overeenkomstig is met de daadwerkelijke waarde van een huis. Als gevolg hiervan zullen vele mensen momenteel een woning hebben gekocht die nu veel geld waard is maar in de toekomst niet meer. Om dit soort situaties te voorkomen is het verstandig om voorafgaand aan het kopen van een woning een bouwkundige keuring uit te laten voeren.  

Toekomstige waarde    

Als je een projectontwikkelaar bent of een particuliere koper dan is het verstandig om na te denken over de toekomstige waarde die een woning heeft. Als je deze waarde namelijk berekent dan kan je besluiten om wel of niet een woning te kopen die momenteel ver boven de vraagprijs verkocht wordt. Als een woning over twintig jaar nog steeds veel geld waard is dan kan je best wat geld overbieden. Indien deze situatie andersom is en een woning richting de toekomst veel minder geld waard zou zijn dan is het niet verstandig om veel geld over te bieden en zo een huis te kopen.  

Het opstellen van een rapport   

Indien je kiest voor het uitvoeren van een bouwkundige keuring dan is het belangrijk voor de expert die deze keuring uit zal voeren om een rapport op te stellen. Aan de hand van het rapport kan je namelijk voldoende informatie tot je nemen over de woning en op basis hiervan besluiten een woning wel of niet te kopen. In het rapport zal informatie staan over het bouwjaar van de woning, de constructie, de staat van de muren en nog veel meer informatie waarmee je de waarde van jouw huis in de toekomst kan bepalen.  

Woning
Het keuren van een huis.

Kiezen voor een keuring 

Bij het kiezen voor een keuring geldt dat er verschillende instanties zijn die deze keuze graag aan zouden bieden. Het is vervolgens aan jou om de beste optie te kiezen. Deze optie is voor iedereen weer anders en is gebaseerd op persoonlijke voorkeuren en wensen. Het belangrijkste is echter om een expert te kiezen waarvoor geldt dat deze integer en betrouwbaar is. Een expert moet namelijk volstrekt helder zijn over wat voor soort woning jij wenst te kopen.   

Een woning kopen als investering   

Een woning kopen als investering is interessant indien de waarde van de woning niet significant zal dalen in de toekomst. Door een rapport op te stellen kan je dit achterhalen en op basis hiervan besluiten een woning te kopen. Voor een projectontwikkelaar geldt dat een bouwkundige keuring van groot belang is. Aan de hand hiervan weet je namelijk of het verstandig is om de woning te kopen en daarnaast weet je waar je aan moet gaan werken. Misschien dat er sprake moet zijn van een renovatie en dat de ramen of deuren vervangen moeten worden. Dit soort informatie achterhaal je allemaal door een bouwkundige keuring uit te laten voeren.  

Tip: Keuringshuis.nl

Door Freek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *